All About the Food - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bouke Vogelaar - WaarBenJij.nu All About the Food - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bouke Vogelaar - WaarBenJij.nu

All About the Food

Door: Bouke

Blijf op de hoogte en volg Bouke

05 December 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

5 December, Sinterklaas in Nederland.

Ik heb een lekker weekje achter de rug waarin de opdracht lekker vorm begint te krijgen. Heb een 'Seminar' gehad van een vooraanstaande Professor over uitlaatgassen door auto's en over hoe dat te meten. Ze hadden een systeem in de auto ontwikkelt wat alle gegevens van de auto meet en tegelijk direct in de uitlaatpijp de uitstoot meet, dit werd vervolgens per direct in een ingewikkeld model geplaatst om vervuiling te meten. Erg interessant, niet echt mijn studiegebied maar wel erg leuk om over de meest vooraanstaande methodes te horen. Het 'Seminar' werd ook rechtstreeks uitgezonden op internet en via de mail kwamen vragen binnen, het kwam allemaal erg professioneel over. Hierna heb ik nog een trial-presentatie van een mede undergraduate gevolgd. Dit was een chineze die helemaal vol zat van de zenuwen mede door haar wat mindere beheersing van de Engelse taal (Bijna onverstaanbaar), het heeft mij wel vertrouwen gegeven dat het met de presentatie wel goed komt, nu de opdracht nog :D.

Er is iets in het Amerikaanse consumentengedrag wat mij zeer aanstaat. Er is hier een heerlijke tegenstrijdigheid tussen de vele ketens die massavoedsel produceren en de local spots die heerlijk eigengemaakt voedsel produceren vaak met een huisgemaakte mix van vlees en huisgemaakte saus volgens oud moeders recept. Sommige ketens zijn echt niet te vreten, maar andere schijnen de goede formule te pakken te hebben. Mijn persoonlijke favoriet op het moment is Subway, ook bekend in Nederland natuurlijk maar na een dagje studeren is het heerlijk om een Footlong sandwich van Blackforest Ham, Italian Pepporoni, cheddar Cheese, Tomato, Lettuce, Onions and pickles op een toasted broodje met Italian Herbs and Cheese naar binnen te stouwen.

Tussen de studie door vind ik het heerlijk om een lekker bakkie te halen bij de Starbucks, bijvoorbeeld een Grande White Chocolate Mocca of een Grande Caramel Frappuchino voor koeling tijdens het warmere weer. Bij de Starbucks vragen ze altijd naar je naam om de bestelling bij te houden en dat zorgt voor lekker veel hilarische verwarring aangezien ze mijn naam elke keer aanhoren als 'Mocca'. Ik heb een keer geprobeerd om maar gewoon Bobby te zeggen maar dit werd door de lieftallige serveerster gelijk ontmaskerd door mijn rampzalige accent.

Boodschappen doe ik over het algemeen bij de Publix supermarkt en daar heb ik ook de Zweedse Sara ontmoet, die in hetzelfde complex woont en met wie ik een lekker ontbijt heb gehad bij de Waffle House voordat ze aan het werk ging in de Publix.

Ik verplaats me hier voornamelijk met de fiets iets wat veel Amerikanen absoluut niet snappen maar de afstanden vallen best nog wel mee in deze wat kleinere studentenstad en het is een manier om tussen al dat eten door nog wat lekker sportiefs te doen. Ik heb contact gezocht met het studentenvoetbalteam hier maar de tryouts beginnen pas in Januari en tot dan gebeurt er eigenlijk niks meer. Erg zonde want had graag willen kijken hoe ze hier voetballen. Het vrouwenteam komt regelmatig in het nieuws maar de mannen zijn absoluut niet populair. Ik probeer nog om mee te doen aan het indoor-voetbal toernooi maar ook dit schijnt al afgelopen te zijn. Ik hoop dat het weer een beetje opklaart (hebben veel regen gehad) zodat ik een paar mooie natuurparken in de buurt kan bezoeken. Dit stuk is alweer veel te lang dus ik zal het snel afsluiten.

Groeten Bouke

PS. voor 4 Februari staat een Shuttle Launch gepland bij het Kennedy Space Center dus ik ga alles uit de kast halen om daarheen te kunnen.

• 05 December 2009 - 22:25

Marissa:

Hey Bouke!!!!
    Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Heel veel plezier nog!!! (maar dat gaat vast wel lukken!!!)

Liefs Marissa

• 06 December 2009 - 10:15

Iris:

Ha Bouke!

Leuk om over je avonturen te lezen.

Als je n vaste spot hebt voor boodschappen, vraag eens naar de klantenkaart. Daarmee kun je in veel Amerikaanse supermarkten echt veel korting krijgen ;-)

Geniet er lekker van!

x Iris

• 06 December 2009 - 16:26

Maaike:

ha die Bouke!
    Hoe kan je nou de naam Bobby met een accent uitspreken?? Dat zou ik wel es willen horen....
    Lekker blijven fietsen, joh, kun je ook lekker blijven eten! Want dat klinkt allemaal erg lekker....
    En fijn dat 't met de studie-opdracht wat mee lijkt te vallen.
    Liefs Maaike

• 06 December 2009 - 18:00

Heleen:

Ha levensgenieter! Ik krijg honger van dit verhaal! super leuk alles te lezen, geniet van de vele indrukken! Volgens mij ben je helemaal op je plek daar.
    groetjes Heleen (en Albert)

• 07 December 2009 - 09:05

Anneke:

lekker. zo'n foodstory!
    Hou je een beetje in, hè?
    Leuk dat je ook wat seminars kunt bijwonen. Is de chinese geslaagd?
    liefs, Anneke

• 08 December 2009 - 10:10

Freek:

Hi Bouke!

Ik merk uit je verhalen dat het allemaal al top is daar. Geweldig. De dingen die je schetst zijn voor mij heel herkenbaar en daar moet je inderdaad van genieten. Nog veel plezier en succes met je opdracht.

groetjes,
    Freek

• 09 December 2009 - 21:10

Jeannette:

alle reisverslagen gelezen, geweldig leuk en interessant,blijf vooral genieten, nog veel succes met je studie, maar vooral ook veel plezier
    groetjes Jeannette

• 18 December 2009 - 12:05

Jeannette:

Hallo Bouke, wij staan op het punt om op wintersport te gaan, wil je alvast fijne kerstdagen een een goed en gezond 2010 wensen.
    groetjes van Freek en Jeannette

• 22 December 2009 - 19:46

Baukje En Arnold:

Hoi Bouke

Leuk om te lezen hoe het met je gaat.
    't Is daar een heel ander weertje dan hier zeg, hoewel ik de sneeuw ook wel leuk vind!
    Gezellig dat je ouders morgen naar Amerika komen!
    Hoop dat jullie samen een leuke tijd hebben maar dat zal vast wel.
    Goede feestdagen, liefs van Arnold en baukje